Stiri Evenimente Logo

Cautare
Black Hat
Filme documentare, spoturi TV, fotografie, filme de prezentare, evenimente, campanii sociale

Minisite

“Poveşti din Bucureşti. 551 de istorii”
Bucuresti - MNIR, Calea Victoriei nr.12 18 Septembrie 2010

Logo EvenimentCu ocazia Zilelor Bucureştiului, Muzeul Naţional de Istorie a României propune sub genericul Poveşti din Bucureşti. 551 de istorii un program special de vizitare, precum şi o serie de activităţi culturale conexe.

Mizând pe importanţa relaţiei dintre patrimoniul muzeului şi elementele de cultură urbană specifice istoriei capitalei, instituţia noastră va organiza o serie de evenimente menite să valorizeze deopotrivă cele două componente şi să aducă în atenţia publicului crâmpeie din viaţa de odinioară a oraşului, dar şi piese deosebite din colecţia muzeului.
Astfel, în ziua de 18 / 19 septembrie 2010 muzeul va fi deschis publicului între orele 14.00 şi 02.00, preţul biletului fiind redus la 75% din valoarea obişnuită. Prin intermediul unor ghidaje de specialitate gratuite – realizate în limita locurilor disponibile – vizitatorii vor avea prilejul de a afla o serie de „istorii” legate de trecutul clădirii, de piesele excepţionale expuse în sala Tezaurului Istoric, sau privind realizarea şi aducerea la Bucureşti a mulajelor Columnei lui Traian.
O altă serie de istorii vor putea fi descoperite prin redarea atmosferei iarmaroacelor de altădată, ce au creat faima târgurilor bucureştene de acum un secol şi mai bine. Pornind de la faptul că-n această perioadă, Hello Events şi Rose Events organizează “Iarmarocul Bucureştiului”, târg de produse tradiţionale ce se va desfăşura în holul central al muzeului, propunem vizitatorilor noştri o selecţie de texte şi imagini prin intermediul cărora îşi vor putea face o idee despre tumultul de altădată al oraşului în zilele de târg. Pentru cei care doresc să ia cu ei o posibilă fărâmă din trecut, vom amenaja un cadru special pentru fotografii, ambient creat în jurul primului automobil înmatriculat în capitală, un model Panhard, 15 CP, fabricat în Belgia în anii 1890.
Cum istoria poate fi orice clipă trecută, vizitatorii noştri vor avea prilejul de a contribui ei înşişi la constituirea unei mini-expoziţii neconvenţionale, prin donarea unor mici obiecte ce vor fi expuse pe loc, urmând să primească pentru acest lucru un tichet atestând „donaţia” şi conţinând oferta promoţională a MNIR de a beneficia prin gestul lor de un bilet cu reducere de 50%, valabil pentru o vizită ulterioară la muzeul nostru.
Melodii îndrăgite ce răsunau în urmă cu un secol pe străzile capitalei vor fi readuse la viaţă de către fanfara Ministerului Administraţiei şi Internelor (ora 14.00, în faţa muzeului), iar la ceas de seară (ora 22.30) Asociaţia Prietenii Muzeului Naţional de Istorie a României propune o selecţie de „Miniaturi instrumentale” interpretate la violoncel şi pian. Programul cultural al întregii zile cuprinde şi alte surprize plăcute.
Echipa muzeului, cât şi voluntarii care vor asigura animaţia culturală, vă aşteaptă cu drag.
Parteneri Poveşti din Bucureşti. 551 de istorii: Grup Transilvae, Caru` cu Bere, Cocor Media Channel, Trupa de teatru Q-feel, Asociaţia ``Prietenii Muzeului Naţional de Istorie a României``.
Organizatori Iarmaroculul Bucureştiului: Hello Events si Rose Events.
Organizator: MNIR
Eveniment din: Arta/Cultura Versiunea print a evenimentului Versiunea print Versiunea PDF a Evenimentului Versiunea pdf

Date de contact
MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI
Secţia de Educaţie, Relaţii Publice, Marketing şi Organizare Expoziţii
Tel./Fax. 021 – 311.33.56; Tel. 021 – 315.70.56, 315.82.07 / int. 1008, 1015 (L – V: orele 8 – 16)
e-mail: pr.mnir@gmail.com sau pr@mnir.ro

pr@mnir.ro
ww.mnir.ro

Adauga in agenda
intrarea libera
 

Inregistrare »

Utilizator: Parola: Retine-ma

Inregistrare Am uitat parola

Cum postez un eveniment Cum postez o stire

Abonare alerte
Termeni si conditii Contact Harta Site rss feeder © 2006-2007 StiriEvenimente