Stiri-Evenimente

SINESTESIA


Bucuresti - Hotel El Greco 03.09.2012 19:30

Comunitatea de arta Vreau sa pictez va invita la expozitia SINESTESIA


Vernisaj: 3 septembrie, ora 19.30
Durata: 28 august-17 septembrie 2012
Hotel El Greco, Jean Louis Calderon, nr 16
Elena Oleniuc/Elena Bissinger/ Irina Dragomir

Sinestesia este o calitate senzoriala particulara prin care o stimulare a unuia dintre simturi duce la un raspuns automat al altui simt. Persoanele cu sinestesii pot auzi culori sau vedea sunete sau asigna o savoare unei anumite texturi .

O parte dintre noi, detinem in mod natural aceasta calitate. Unii psihologi de la Universitatea din Amsterdam sustin ca sinestesia poate fi invatata.

Expozitia SINESTESIA este o experienta vizuala, tactila si muzicala si olfactiva completa. Ciclul nimfetic realizat de Elena Oleniuc, in introducerea acestei expozitii este un descriptiv al subiectului sinestesic. Subiectul sinestesic este capabil sa traiasca o stare de intuitie si reverie lucida, care sublimeaza simturile intr-un soi de dialog reverberant.

Comunitatea de arta propune in cadrul expozitiei de la Hotel El Greco, un discurs sinestesic. Sunteti invitati sa experimentati gustul, muzica si mirosul prin culoare si culoarea prin tactil si miscare.

In cadrul evenimentului vor fi proiectate cateva filmulete despre sinestesie. Multumim pe aceasta cale partenerilor nostri de la evoMAG.ro pentru sustinere.

Elena Oleniuc: “Fascinatia mea catre figurile angelice, cuprinse de reverie, provine din experienta nemijlocita, din simtire.”
http://www.comunitateadearta.com/profile/ElenaOleniuc

Elena Bissinger: “Stilul se afla la nivelul buricelor degetelor si in subconstientul nostru. Penelul este prelungirea degetelor, daca nu ar fi pensula am picta cu degetele.”
http://www.comunitateadearta.com/profile/ElenaBissinger

Irina Dragomir :“Urmaresc ca lucrarile mele sa fie vii, sa ofere un spectacol care sa ma descrie. Din acest motiv folosesc culori multe si puternice care sa atraga atentia si modele decorative care sa se joace cu ochiul privitorului si, poate, chiar sa-l surprinda."
http://www.comunitateadearta.com/profile/IrinaDragomir

Parteneri: Hotel El Greco, Comunitatea de arta Vreausapictez, evoMAG.ro

Expoziţia se desfăsoară in clădirea Hotelului El Greco, un monument arhitectonic construit in 1896, ce evocă spiritul estetic de influentă franceză de sfarşit de secol XIX. Hotelul El Greco (****) funcţionează in această cladire din anul 2005, punand la dispoziţia clientilor business si leisure 20 de camere, precum şi o terasă de 120 de locuri.
Terasa hotelului vă aşteaptă într-o atmosferă imbietoare şi rafinată pentru a savura o delicioasă cafea greceasca la ibric sau limonada casei.
http://www.hotelelgreco.ro/


evoMAG.ro este un magazin online pe care echipa noastra il dezvolta zilnic pentru a putea fi utilizat usor.Incercam sa simplificam in fiecare zi efectuarea cumparaturilor online prin afisarea de stocuri in timp real. In functie de metoda de livrare aleasa veti sti in timp real cand aveti produsul la adresa dorita, notificari despre comanda si nota de transport prin MAIL, SMS sau TELEFONIC.

“Suntem echipa care administreaza de aproximativ 7 ani site-ul de comert electronic www.evoMAG.ro care are in acest moment peste 85.000 de produse active cu informatia de stoc afisata in timp real din domeniul IT&C si Telecomunicatii."

http://www.evomag.ro/Produse/Filtru/Cautare:video+proiector,


Eveniment din: Arta/Cultura     Organizator: Comunitatea de arta VreausapictezDate de contact
www.comunitateadearta.com

artinterview@gmail.com
www.comunitateadearta.com
 

© 2006 StiriEvenimente.ro